marți, 30 octombrie 2012

Gutuile benefice pe timp de iarna

Ele sunt folosite in arta culinara inca din timpul Imperiului Roman. Desi sunt putin cunoscute, ele ajuta in tratarea bolilor digestive, respiratorii si in bolile de ficat. Intr-un singur fruct se gasesc vitaminele:
  • A
  • B
  • C
  • PP
Gutuile sunt bogate in saruri minerale, carbohidrati, fibre si fier. Prezentam mai jos cateva din multiplele proprietati benefice pentru sanatate ale gutuilor:

1. Gutuile amelioreaza problemele pancreatice
 

Sucul proaspat de gutui ajuta in tratarea insuficientei pancreatice. Se poate consuma cate jumatate de pahar de suc, de trei ori pe zi.

2. Gutuile ajuta la combaterea hepatitei


Cercetari recente ale oamenilor de stiinta japonezi au studiat mai indeaproape gutuile. S-a dovedit ca in coaja acestor fructe se gasesc substante antioxidante.
Aceste substante impiedica dezvoltarea microorganismelor care provoaca hepatita A, B si C. Pentru a stimula functiile ficatului se recomanda o dieta de o luna cu nectar proaspat de gutuie.

3. Gutuile vindeca plamanii


Gutuile sunt foarte utile si in bolile de plamani, inclusiv in tuberculoza. Sucul de gutuie poate fi folosit ca adjuvant in astfel de cazuri.

4. Gutuile rezolva problemele sistemului digestiv


Gutuile sunt folosite cu succes si in problemele digestive, deoarece stimuleaza digestia. Siropul de gutuie ajuta foarte mult in diaree, sangerari uterine si hemoroizi.
Ceaiul(infuzia) din frunze de gutuie combate diareea. Specificam insa ca sucul de gutui este de-a dreptul contraindicat in constipatii.
Greturile de dimineata dispar daca mancati jumatate de gutuie pe stomacul gol. Intr-un studiu de laborator, cercetatorii de la Universitatea Shinshu, Japonia, au descoperit ca gutuile pot vindeca leziunile produse de ulcerul gastric.

5. Gutuile amelioreaza anemiile

 Cei care sufera de anemii pot folosi maceratul obtinut din gutuie. Desigur, nu trebuie exclusa medicatia specifica prescrisa de medic.

6. Gutuile, utile in cancer


Bolile canceroase se pot ameliora prin consumul de gutuie. Se consuma nectar din pulpa si din coaja. S-a demonstrat ca anumite substante pe care le contin aceste fructe ajuta la distrugerea celulelor canceroase.

.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
1