Gheata este faza solida, de obicei cristalina, a unei substante nemetalice cum ar fi apa, dioxidul de carbon, amoniacul sau metanul care se gaseste in forma lichida sau gazoasa la temperatura camerei . Totusi de obicei cuvantul gheata se refera la gheata formata din apa sub forma uneia din cele 15 forme cristaline cunoscute a apei.
Gheata este faza solida, de obicei cristalina, a unei substante nemetalice cum ar fi apa, dioxidul de carbon, amoniacul sau metanul care se gaseste in forma lichida sau gazoasa la temperatura camerei . Totusi de obicei cuvantul gheata se refera la gheata formata din apa sub forma uneia din cele 15 forme cristaline cunoscute a apei.
Bauturi
Gheata este un ingrediant important in mixurile de bauturi. Se folosesc de obicei cuburi de gheata sau bucati de gheata mici cu o forma aproximativ cubica. Cuburile de gheata sunt de obicei preferate ghetii sparte pentru ca se topesc mai incet; se pun de obicei standard in bauturile alcoolice care se servesc cu gheata, caz in care se spune ca bautura este "on the rocks"
Refrigerarea si pastrarea produselor alimentare: legume, fructe, peste. Gheata asigura o temperatura si umiditate optime pentru pastrarea acestor produse. De asemeni gheata este folosita ca ingredient in numeroase procese de fabricatie din industria panificatiei sau industria de procesare a carnii.
marți, 30 octombrie 2012
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu