duminică, 16 decembrie 2012

Pietre la rinichi? Leacuri naturale

► Pătrunjelul, diuretic

Rădăcinile și frunzele de pătrunjel reprezintă un diuretic important, recomandat în afecţiuni renale, cu deosebire în cazul pietrelor la rinichi. Ajută și la eliminarea clorurilor și a uraţilor. Se bea o infuzie dintr-o linguriță de frunze de pătrunjel la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi. Se mai poate face decoct după cum urmează: 50 g rădăcini se fierb timp de 20 de minute într-un litru de apă. Se strecoară și se îndulcește. Se beau două-trei căni pe zi.
► Siropul de migdale are acțiune antiseptică

O altă rețetă eficientă pentru această problemă este siropul de migdale. Se prepară după cum umrează: se fierb la baie de aburi 500 g migdale dulci pisate, 150 g migdale amare pisate, 125 ml apă și 750 g zahăr. Se beau două- trei căni pe zi de sirop diluat în proporție 1/10.
COACĂZELE ELIMINĂ ACIDUL URIC

Coacăzele negre și roșii provoacă eliminarea masivă a acidului uric și au un efect foarte bun în cazul pietrelor la rinichi sau la vezica urinară. Se consumă proaspete sau sub formă de suc. Și fructele congelate își păstrează o mare parte din substanțele active. Se mai poate face infuzie dintr-una sau două lingurițe de fructe uscate la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi. Din frunze se face o infuzie din două lingurițe la o cană cu apă. Același efect îl are și sucul de lâmâie sau portocale (200 ml pe zi).
ARZA CALMEAZĂ DURERILE

Cura cu varză are o acţiune diuretică marcantă și stimulează activitatea rinichilor. Ajută și la calmarea durerilor de burtă din zona lombară. Se beau 100-200 ml de suc de varză în mai multe reprize într-o zi. Se mai pot face aplicații direct pe piele în dreptul rinichilor cu frunze strivite și curățate de nervura principală, ușor încălzite.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
1