miercuri, 14 noiembrie 2012

Tratamente cosmetice costisitoare? Măştile naturale sunt solutia

Dacă vrei o piele sănătoasă şi luminoasă, dar nu îţi permiţi tratamente cosmetice costisitoare, măştile naturale realizate în casă fac minuni pentru orice tip de ten.
Întotdeauna, înainte de a aplica o mască trebuie să curăţaţi bine tenul şi gâtul, altfel rezultatul nu va fi pe măsura aşteptărilor.
În timpul în care aplicaţi masca, încercaţi să staţi cât mai relaxată şi la lumină slabă.
Dacă doriţi un exfoliant natural şi eficient, amestecaţi doua linguri de cafea, doua linguri de ulei de măsline si o lingura de miere de albine. Cu amestecul obţinut poţi masa tot corpul.
Cănd vine vorba despre ingredientele pentru mască, în principiu, fructele şi legumele de sezon, cele luate din gradină, dacă este posibil, toate pot fi folositoare, de la roşii, cartofi şi castraveţi, până la căpşuni, piersici, kiwi şi banane.
Iata căteva idei:

1. Masca cu morcov pentru ten luminos

Daca îţi doreşti un ten frumos, luminos, sanatos iată de ce ai nevoie.
Un morcov proaspăt, ras foarte mărunt, o lingură de miere, un gălbenuş de ou, o linguriţă de ulei de migdale, măsline sau jojoba şi sucul a un sfert de lămaie. Toate ingredientele se amestecă bine, se face o mixtură care se aplică pe tenul curat. Se lasă la acţionat 20-30 de minute şi apoi se îndepărtează cu apă călduţă. Puteţi repeta procesul de 2-3 ori pe lună.
2. Mască energizantă cu ou şi miere

Un tratament de energizare poate să conţină un ou, o lingură de miere (cu proprietăţi antibiotice şi antibacteriene), o jumătate sau un sfert de avocado şi puţin iaurt sau ulei de măsline (bun mai ales pentru tenul uscat şi lipsit de vitalitate).
3. Masca cu castravete si lamaie pentru tenul obosit

Acest tratament este benefic pentru tenul obosit predispus la riduri.
Ingrediente: 1/4 castravete, 1 linguriţă cu suc de lămâie şi 1 albuş
Se mărunţeşte castravetele, astfel încât să devină o pastă, apio se bate albuşul şi se amestecă cu sucul de lămâie, apoi se omogenizează cu pasta din castravete. Masca rezultată se aplică pe faţă şi se lasă 20 de minute să acţioneze.
Pentru înlăturare se foloseşte apa calduţă. Efectele se vor simti imediat.
Castravetele proaspat sau sucul său calmează pielea, îndepărtează impurităţile depuse peste zi, combate ridurile, vindecă iritatiile. Cine are ochii umflaţi poate pune câte o felie de castravete pe fiecare ochi şi scapă îndată de acest inconvenient.
4. Mască hidratantă cu banana si vitamina E

O mască intens hidratantă, îmbogăţita cu un element indispensabil pielii, vitamina E.
Ai nevoie de o banană medie sau mare, bine coaptă, şi de patru capsule de vitamina E.
Vitamina E ajută la repararea leziunilor minore, în timp ce banana îţi energizează pielea prin conţinutul său bogat în vitamine şi minerale. Pisează foarte bine banana, până ce obţii o pastă. Spage capsulele de vitamina E şi scurge conţinutul peste pasta de banană. Aplică masca pe faţă, evitând zona ochilor. După 10 minute, clăteşte-te cu apă călduţă şi usucă-te prin tamponare cu serveţele curate.
5. Masca purificatoare cu argila

Argila este utilizată pentru purificarea internă, dar şi externă.
Pentru ten, poţi face o mască purificatoare din pudră de argilă, amestecată cu apă minerală, miere, sucuri sau piureuri din fructe. Pasta obţinută ar trebui să fie suficient de groasă încât să o poţi aplica fară probleme pe faţă şi decolteu.
Aplica masca pe faţă, evitând zona ochilor, şi las-o să se usuce timp de 20 de minute. Foloseşte această mască cel puţin o dată pe saptămână.
6. Mască cu gutuie pentru ten gras

Pentru un ten gras, un amestec format din galbenus de ou şi răzătură de gutuie.
Se lasă masca să acţioneze timp de 15-20 de minute. Bogate în vitamina A,B şi C, acţionează ca stimulant şi astringen pentru piele.
7. Mască pentru sezonul rece

Masca rezultată dintr-un amestec de afine, o cescuţa de iaurt şi o linguriţă de miere este minunată în sezonul rece.
Masca rezultată se aplică pe faţă timp de 10 minute.
8. Mască cu struguri

Pentru un ten excesiv de uscat poţi realiza un amestec din pulpa unui fruct de sezon (struguri, măr, avocado) şi miere.
Strugurii sunt bogaţi în săruri minerale (potasiu, calciu, fosfor şi fier) dar şi vitaminele A şi B. Se lasă să acţioneze timp de 20 de minute, iar apoi se spală tenul cu apă din abundenţă.
9. Mască cu ulei de măsline pentru ten uscat

Se adaugă ulei de măsline la un gălbenuş de ou şi câteva picături de miere, apoi bate amestecul pentru a obţine o pastă subţire.
Masca se aplică pe ten şi se lasă să se întărească timp de câteva minute, după care se clăteşte cu apă calduţă.
10. Mască pe bază de tomate, împotriva coşurilor

Sucul natural obţinut din apă şi roşii stoarse poate fi aplicat sub formă de comprese pe zonele cu probleme: nas, frunte, bărbie(zona T).
Acest remediu poate fi folosit zilnic sau numai atunci când consideri că este necesar.
Se recomandă să prepari loţiunea chiar înainte de a o folosi şi să o amesteci cu apă plată sau minerală, nu de la robinet. Evită acest tratament dacă ai pielea sensibilă, deoarece acest produs acţionează cu succes asupra coşurilor datorită acidităţii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
1