Dincolo de valoarea lor sentimentală, nucile au însă şi o
foarte ridicată valoare biologică, care le recomandă atât pentru
alimentaţia persoanelor aflate în convalescenţă, cât şi a celor
sănătoase. Iată de ce chiar şi doctorii consideră că nucile sunt un
„aliment-medicament”:
Miezul. Bogat în proteine, grăsimi, potasiu,
calciu, vitamina A şi vitamina C, miezul de nucă măcinat, în amestec în
părţi egale cu miere, este un aliment energetic aproape complet. După o
linguriţă cu miez de nucă şi miere vei simţi că “spargi munţii”.
Uleiul. Studii recente arată că uleiul de nuci
joacă un rol foarte important în prevenirea aterosclerozei („sclerozarea
arterelor”). Poate fi consumat în salate, una-două linguriţe pe zi,
sau în prăjituri.
Coaja. Conform ultimelor cercetări în domeniu,
coaja verde a nucilor ar putea fi, din cauza unei substanţe pe care o
conţine, cancerigenă. De aceea este recomandat să nu se consume
preparatele din nuci verzi (dulceaţa). În tratamentul extern însă,
nucile verzi sunt foarte eficiente. Fiind astringente, atât nucile
verzi, cât şi pericarpul (coaja verde) sunt indicate sub formă de
gargară în amigdalite. De asemenea, la fel de bune sunt şi cremele pe
bază de coajă de nucă.
Sucul. Sucul din nuci verzi poate fi utilizat pentru îndepărtarea negilor la copii.
Daca doriti sa va comandati niste ulei de nici care este foarte
sanatos pentru corpul uman puteţi suna la 021-331.68.94 sau
0723-327.124. Cartea „Sănătate prin seminţe, legume şi fructe”, editura Fiat Lux.
vineri, 16 noiembrie 2012
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu