miercuri, 28 noiembrie 2012

Usturoiul Cel mai bun pentru gripa

Usturoiul, condiment iute, cu miros unic si inconfundabil, este cunoscut pentru calitatile sale terapeutice inca din cele mai vechi timpuri. Documentele ramase ne spun ca in Egiptul antic, constructorii de piramide isi pastrau sanatatea si puterea de munca mancand usturoi.

Hipocrate, parintele medicinei moderne, folosea usturoiul pentru tratarea infectiilor, a ranilor si a bolilor intestinale. Oamenii din Evul Mediu luptau cu duhurile rele tot cu usturoi.

In zilele noastre, insa, calitatile "magice" ale usturoiului au fost explicate de stiinta moderna, care a demonstrat ca aburii sulfurosi emanati de usturoi ucid bacteriile si virusurile, dezinfecteaza aerul si trupul, usturoiul fiind cel mai puternic antibiotic, eficient impotriva bacteriilor, virusurilor si a ciupercilor.

Bun in caz de reumatism, dar si acnee

Astfel, datorita alicinei din compozitie, usturoiul combate infectiile, desfunda sinusurile, bronhiile si plamanii si este recomandat ca remediu natural cu certe rezultate impotriva epilepsiei, reumatismului, arterosclerozei, isteriei, parazitilor intestinali, acneei, nivelului crescut al colesterolului.

Persoanele care consuma frecvent usturoi racesc foarte rar, iar daca fac o infectie, perioada de refacere este mult mai mica, asta deoarece usturoiul imbunatateste intreg sistemul imunitar, facandu-l mai puternic.

Amintiti-va ca in copilarie, atunci cand eram raciti, mamele sau bunicile noastre ne indemnau sa mancam un catel de usturoi. Ele stiau de la parintii si bunicii lor ca usturoiul tine raceala departe de persoanele care-l consuma.

Bun si pentru inima

Usturoiul ajuta si la prevenirea bolilor cardiace. Datorita sulfului din compozitie amelioreaza circulatia sangelui si ajuta la mentinerea unui nivel de colesterol bun, diminuandu-l pe cel rau.

Usturoiul are foarte multe utilitati terapeutice, doar ca trebuie consumat in stare naturala, si nu sub forma de capsule, cum ni-l ofera farmaciile la preturi ametitoare. Usturoiul este foarte ieftin si se gaseste oricand pe tarabele din piata, de aceea nu trebuie sa lipseasca niciodata din casa, mai ales iarna.

E drept ca usturoiul miroase, si asta deranjeaza. Multa lume nu-l consuma din acest motiv, uitand insa de pasta de dinti si apa. Apoi, un fir de patrunjel verde sau o boaba de cafea pot alunga mirosul.

Pentru ca suntem la schimbare de anotimp, cand organismul trebuie sa se adapteze noilor conditii din sezonul rece, este recomandat sa se consume zilnic usturoi, in stare naturala, asa cum ni-l daruieste pamantul, pentru ca numai asa ajuta oricui sa treaca sanatos peste zilele reci de iarna care urmeaza.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
1