Magneziul este un element extrem de important pentru corp, ajutand la refacerea celulara si la prevenirea bolilor de inima, a cancerului si a diverselor alte maladii.
De multe ori se intampla ca acesta sa fie deficitar, ceea ce duce la o disfunctionalitate a organismului, potrivit Maria's Farm Country Kitcken. Femeile trebuie sa consume 320 mg de magneziu pe zi, iar barbatii 420 mg. Iata ce alimente este bine sa consumi pentru a nu ajunge sa te confrunti cu carente in acest sens:
Alge marine
Cu siguranta acestea nu reprezinta un aliment adesea consumat de tine, tocmai de aceea trebuind sa-i acorzi mai multa atentie, caci o portie iti ofera 780 mg de magneziu, mai mult decat oricare alt aliment. Poti sa le adaugi in supe, in loc de carne rosie, sau sa le cumperi sub forma de suplimente-pudra, de la magazinele naturiste.
Germeni de grau
Germenii de grau pot fi adaugati la salate, supe si sucuri de fructe si legume. O portie iti ofera 440 mg de magneziu, ceea ce inseamna necesarul pentru o intreaga zi.
Hrisca
Hrisca este uimitor de versatila si contine 229 mg de magneziu pe portie. Poti sa o gatesti cu unt sau sub forma de terci sau chiar sa o adaugi in supe si salate. Chiar si in compozitia de la clatite poti sa o pui. Aceasta nu are gluten si astfel nu iti creste nivelul de zahar din sange.
Stridiile
Stridiile ofera 76 mg de magneziu pe portie, fie ca sunt crude, gatite sau adaugate la tocana sau alte feluri de mancare.
Spanacul
Spanacul poate fi combinat cu oua, folosit in supe, tocana, dar consumat si crud, ca salata, avand 88 mg de magneziu pe portie.
Migdalele
Acestea sunt extrem de bune in a calma starile de stres si agitatie, continand magneziu cam 135 mg pe portie.
Cacao
O cana de cacao are in jur de 420 mg de magneziu, asa ca te ajuta foarte mult atunci cand esti agitat si stresat, facand din aceasta gustare un desert perfect sanatos.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu