Indienii considerau noni o plantă sacră şi o foloseau pentru
echilibrarea organismului. De mai bine de 10 ani a devenit cunoscut în
SUA, ca preparat natural terapeutic, disponibil sub formă de suc sau
sirop. Compoziţia sa a atras atenţia lumii, fiindcă substanţele
conţinute de noni nu se mai regăsesc în nici o altă legumă sau fruct de
pe glob. Află care sunt calităţile sale deosebite.
Gustul fructului noni este iute-acrişor şi de aceea cel care gustă
întâia oară trebuie să înceapă cu cantităţi mici până când organismul se
obişnuieşte cu componentele sale. Sucul de noni devine plăcut la gust
prin adaosul de sucuri naturale (de struguri şi afine). Noni (Morinda
Citrofolia) a fost studiat din 1950, cu toate astea, ascunde încă multe
mistere legate de conţinutul său nutritiv dar şi de modul în care
funcţionează componentele sale atât de eficiente în menţinerea sănătăţii
organismului. Iată ce calităţi au fost confirmate până acum:
-
protecţie împotriva bacteriilor, microbilor şi a altor infecţii, prin
stimularea imunităţii (conţine o substanţă cu rol de antibiotic şi alţi
şase constituenţi cu acţiune antimicrobiană împotriva E-coli,
Salmonellei dar şi Stafilococului aureus)
- este o sursă optimă de vitamina C, conţinând circa 155 mg de acid ascorbic la 100 de grame
- conţine: magneziu, calciu, cupru, fier, fosfor, provitamina A, vitamine din grupul B, enzime şi proteine necesare organismului
-
poate fi utilizat cu succes pentru a scăpa de câteva dependenţe, cum ar
fi cea de cafea sau de fumat (conţine xeronină care combate nicotina şi
are rol detoxifiant)
- scade hipertensiunea
- îmbunătăţeşte procesele metabolice
- are efect antialergic
- calmează durerile
- reglează somnul
- creşte rezistenţa la stres
- îmbunătăţeşte starea generală a organismului din punct de vedere psihic şi fizic.
sâmbătă, 3 noiembrie 2012
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu