sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Alimente care fac rau sanatatii

Alimentele pe care le consumi zilnic ar trebui să conţină multe vitamine, minerale şi substanţe nutritive şi să fie cât mai bogate în legume şi fructe. Dacă meniul tău conţine multe grăsimi, sucuri carbogazose şi produse de fast-food există riscul să te îmbolnăveşti. Iată la ce alimente ar trebui să renunţi ca să te păstrezi sănătoasă.
Zahărul. Hipertensiunea, colesterolul ridicat, bolile de ficat, diabetul şi multe alte probleme sunt cauzate de consumul exagerat de zahăr. De aceea, e recomandat să limitezi cât mai mult consumul zahărului alb şi să-l înlocuieşti cu zahărul brut sau mierea de albine.
Chipsurile. Îţi pun în pericol talia, au un conţinut mare de sare, măresc riscul de cancer şi de obezitate dacă le consumi cu zilnic. Pentru a nu avea probleme cu kilogramele în plus, alege variante sănătoase de gustări sărate care nu îngraşă (măsline, biscuiţi din făină integrală, pâine neagră prăjită).
Băuturile carbogazoase. Conţin zahăr în exces care în timp afectează funcţionarea fiecărui organ. Nu te amăgi nici cu băuturile carbogazoase dietetice, deorece există numeroase studii care asociază aspartamul (un îndulcitor artificial folosit în majoritatea băuturilor dietetice) cu creşterea în greutate. Înlocuieşte băuturile carbogazoase cu sucuri proaspăt stoarse de fructe şi legume sau cu limonadă.
Produsele fast-food. Au un conţinut extrem de ridicat de grăsimi saturate care îţi vor îmbolnăvi inima, dacă sunt consumate în exces şi cu regularitate. În plus, cele mai multe dintre aceste produse sunt preparate prin prăjire în uleiuri, lucru care determină apariţia unor substanţe cancerigene. Consumă cât mai rar posibil aceste produse şi încearcă să le asociezi cu salate în stare crudă pentru a uşura digestia. În schimb, alege mâncărurile gătite cât mai simplu.
Fulgi de cereale cu ciocolată. Numai dacă nu iei cereale integrale simple, fără ciocolată şi alte arome vei beneficia de efectele fibrelor alimentare care într-adevăr reglează digestia şi ajută în procesul de slăbire. Variantele de cereale care se găsesc pe piaţă, chiar dacă susţin că sunt integrale, au un adaos destul de ridicat de alte ingrediente, cum ar fi zahăr, sirop de zahăr, ciocolată, sirop de glucoză, conservanţi şi diverşi aditivi. Pentru a nu avea neplăceri, alege cerealele integrale în combinaţie cu fructele uscate. Sau amestecă-ţi acasă în laptele vegetal seminţe de floarea soarelui, nuci crude, fructe uscate, banană, potrivit eva.ro.
Preparatele prăjite. Dacă consumi zilnic sau chiar şi de câteva ori pe săptămână preparate prăjite (inclusiv ceapă călită din mâncăruri) creşte riscul pentru: boli cardiovasculare, cancer, diabet, obezitate, infarcte, îmbătrănire precoce, tulburări endocrine, afecţiuni ale tractului digestiv, accidente vasculare, ateroscleroza etc. Uleiul încins îşi pierde proprietăţile şi se transformă în "otravă" pentru organism. Acesta atacă vasele, inima, creierul, dar şi sistemul endocrin. Înlocuieşte prăjelile cu grătarul.
Mezelurile. Consumul exagerat de mezeluri poate conduce în timp la: obezitate, ateroscleroză, boli cardiovasculare (boli de inimă în special), accidente vasculare, cerebrale, infarcte, diabet zaharat de tip II, afecţiuni gastrointestinale, constipaţie. Mezelurile preparate prin metode nu tocmai sănătoase, injectate cu diverse substanţe pentru a se menţine proaspete şi au un conţinut de grăsimi mult peste limita unei porţii. De asemenea mezelurile au un conţinut prea ridicat de sare şi de cele mai multe ori sunt făcute din carne de porc. În plus, carnea de porc este foarte bogată în grăsimi saturate şi creşte "colesterolul rău".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
1