Alimentele pe care le consumi zilnic ar trebui să conţină multe
vitamine, minerale şi substanţe nutritive şi să fie cât mai bogate în
legume şi fructe. Dacă meniul tău conţine multe grăsimi, sucuri
carbogazose şi produse de fast-food există riscul să te îmbolnăveşti.
Iată la ce alimente ar trebui să renunţi ca să te păstrezi sănătoasă.
Zahărul. Hipertensiunea, colesterolul ridicat, bolile de
ficat, diabetul şi multe alte probleme sunt cauzate de consumul exagerat
de zahăr. De aceea, e recomandat să limitezi cât mai mult consumul
zahărului alb şi să-l înlocuieşti cu zahărul brut sau mierea de albine.
Chipsurile. Îţi pun în pericol talia, au un conţinut mare de
sare, măresc riscul de cancer şi de obezitate dacă le consumi cu zilnic.
Pentru a nu avea probleme cu kilogramele în plus, alege variante
sănătoase de gustări sărate care nu îngraşă (măsline, biscuiţi din făină
integrală, pâine neagră prăjită).
Băuturile carbogazoase. Conţin zahăr în exces care în timp
afectează funcţionarea fiecărui organ. Nu te amăgi nici cu băuturile
carbogazoase dietetice, deorece există numeroase studii care asociază
aspartamul (un îndulcitor artificial folosit în majoritatea băuturilor
dietetice) cu creşterea în greutate. Înlocuieşte băuturile carbogazoase
cu sucuri proaspăt stoarse de fructe şi legume sau cu limonadă.
Produsele fast-food. Au un conţinut extrem de ridicat de
grăsimi saturate care îţi vor îmbolnăvi inima, dacă sunt consumate în
exces şi cu regularitate. În plus, cele mai multe dintre aceste produse
sunt preparate prin prăjire în uleiuri, lucru care determină apariţia
unor substanţe cancerigene. Consumă cât mai rar posibil aceste produse
şi încearcă să le asociezi cu salate în stare crudă pentru a uşura
digestia. În schimb, alege mâncărurile gătite cât mai simplu.
Fulgi de cereale cu ciocolată. Numai dacă nu iei cereale
integrale simple, fără ciocolată şi alte arome vei beneficia de efectele
fibrelor alimentare care într-adevăr reglează digestia şi ajută în
procesul de slăbire. Variantele de cereale care se găsesc pe piaţă,
chiar dacă susţin că sunt integrale, au un adaos destul de ridicat de
alte ingrediente, cum ar fi zahăr, sirop de zahăr, ciocolată, sirop de
glucoză, conservanţi şi diverşi aditivi. Pentru a nu avea neplăceri,
alege cerealele integrale în combinaţie cu fructele uscate. Sau
amestecă-ţi acasă în laptele vegetal seminţe de floarea soarelui, nuci
crude, fructe uscate, banană, potrivit eva.ro.
Preparatele prăjite. Dacă consumi zilnic sau chiar şi de
câteva ori pe săptămână preparate prăjite (inclusiv ceapă călită din
mâncăruri) creşte riscul pentru: boli cardiovasculare, cancer, diabet,
obezitate, infarcte, îmbătrănire precoce, tulburări endocrine, afecţiuni
ale tractului digestiv, accidente vasculare, ateroscleroza etc. Uleiul
încins îşi pierde proprietăţile şi se transformă în "otravă" pentru
organism. Acesta atacă vasele, inima, creierul, dar şi sistemul
endocrin. Înlocuieşte prăjelile cu grătarul.
Mezelurile. Consumul exagerat de mezeluri poate conduce în
timp la: obezitate, ateroscleroză, boli cardiovasculare (boli de inimă
în special), accidente vasculare, cerebrale, infarcte, diabet zaharat de
tip II, afecţiuni gastrointestinale, constipaţie. Mezelurile preparate
prin metode nu tocmai sănătoase, injectate cu diverse substanţe pentru a
se menţine proaspete şi au un conţinut de grăsimi mult peste limita
unei porţii. De asemenea mezelurile au un conţinut prea ridicat de sare
şi de cele mai multe ori sunt făcute din carne de porc. În plus, carnea
de porc este foarte bogată în grăsimi saturate şi creşte "colesterolul
rău".
sâmbătă, 3 noiembrie 2012
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu